Ύφεση το 2023 στη Γερμανία προβλέπουν τα τέσσερα κορυφαία ινστιτούτα ερευνών

[ad_1]

Τα τέσσερα κορυφαία ινστιτούτα οικονομικών ερευνών αναμένουν ότι η γερμανική οικονομία θα συρρικνωθεί το επόμενο έτος, γράφει η Handelsblatt.

Στην κοινή τους οικονομική πρόβλεψη, τα ινστιτούτα  RWI του Έσσεν, Ifo του Μονάχου, IfW του Κιέλου και IWH στο Halle, εκτιμούν ότι το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν στη Γερμανία θα μειωθεί κατά 0,4% το 2023, σύμφωνα με πληροφορίες της Handelsblatt από κυβερνητικούς κύκλους.

Για το 2022, τα τέσσερα κορυφαία ινστιτούτα οικονομικών ερευνών προβλέπουν ανάπτυξη μόλις 1,4%.

Σε σύγκριση με την πρόβλεψή τους την περασμένη άνοιξη, τα 4 ινστιτούτα μειώνουν σημαντικά τις προσδοκίες τους. Εκείνη την εποχή ανέμεναν ακόμη ανάπτυξη 2,7% για το τρέχον έτος και 3,1% το επόμενο έτος.

Η μελέτη έγινε για λογαριασμό του ομοσπονδιακού υπουργείου Οικονομικών και πρόκειται να παρουσιαστεί επισήμως την Πέμπτη, στο Βερολίνο.

Ο πληθωρισμός, από την άλλη πλευρά, είναι πιθανό να αυξηθεί περαιτέρω. Για εφέτος αναμένεται να φτάσει στο 8,4% και να αυξηθεί στο 8,8% για το 2023, σύμφωνα με την εφημερίδα. Μέχρι στιγμής, οι εκτιμήσεις ήταν για πληθωρισμό 6,1% και 2,8%,αντίστοιχα.[ad_2]

σχετικα αρθρα

Leave a review