11 νεκροί από ισραηλινές επιδρομές στην Συρία σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Τρεις Σύροι στρατιώτες, επτά φιλοϊρανοί μαχητές και ένας άμαχος σκοτώθηκαν στις αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσε το Ισραήλ εναντίον της Συρίας, σύμφωνα με νέο απολογισμό του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι επιδρομές αυτές είχαν στόχο θέσεις του συριακού στρατού και φιλοϊρανικών ομάδων, ανάμεσά τους το λιβανέζικο σιιτικό κίνημα Χεζμπολάχ, στην επαρχία Ντεράα στη νότια Συρία, σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση.

Από τις επιδρομές σκοτώθηκαν μία γυναίκα από τη Συρία, τρεις Σύροι στρατιώτες και επτά ξένοι μαχητές, εξήγησε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Άμπντελ Ράχμαν, χωρίς να διευκρινίσει αν μεταξύ των νεκρών υπάρχουν μαχητές της Χεζμπολάχ.

Το επίσημο συριακό πρακτορείο SANA, επικαλούμενο στρατιωτική πηγή, μετέδωσε τη νύκτα ότι “ο ισραηλινός εχθρός στοχοθέτησε τη νότια περιοχή με πυραύλους και η αντιαεροπορική μας άμυνα απάντησε”.

Το πρακτορείο διευκρίνισε ότι τα πυρά προήλθαν από τα κατεχόμενα από το Ισραήλ Υψίπεδα του Γκολάν και πρόσθεσε ότι από αυτά σκοτώθηκαν δύο στρατιώτες, ένας άμαχος –μία γυναίκα–, ενώ επτά στρατιωτικοί τραυματίστηκαν.

Από την έναρξη του πολέμου στη Συρία το 2011 το Ισραήλ έχει διεξάγει εκατοντάδες επιδρομές εναντίον θέσεων του συριακού στρατού αλλά και συμμάχων του, της Χεζμπολάχ και του Ιράν. Το Ισραήλ επιβεβαιώνει σπάνια τις επιχειρήσεις του στη Συρία.

Η χθεσινοβραδινή ήταν η δεύτερη ισραηλινή επίθεση στη διάρκεια του Αυγούστου.

Στις 3 Αυγούστου το Ισραήλ είχε αναλάβει την ευθύνη για επιθέσεις στη νότια επαρχία Κουνέιτρα σε αντίποινα για την “απόπειρα” τοποθέτησης αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών κατά μήκος των συνόρων του με τη Συρία.

σχετικα αρθρα

Leave a review

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτή την επεξεργασία. ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ Περισσότερες Επιλογές