17 βεβαιωμένα κρούσματα έως τώρα στο ΚΥΤ της Μόρια

Σύμφωνα με τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη τα βεβαιωμένα κρούσματα έως τώρα στον καταυλισμό των προσφύγων και των άλλων αιτούντων άσυλο στη Μόρια της Λέσβου ανέρχονται στα 17 συνολικά.

Το αποτέλεσμα αυτό προέκυψε το τριήμερο Πέμπτη 3, Παρασκευή 4 και Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου.από τον έλεγχο μέχρι τώρα 1600 δειγμάτων σε σύνολο 2000 που ελήφθησαν από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

Έπειτα από την νόσηση του 4οχρονου Σομαλού πρόσφυγα που διέμενε σε σκηνή στο ΚΥΤ, ο ΕΟΔΥ προχώρησε σε δειγματοληψία.

Σημειώνεται ότι όσοι πρόσφυγες διαπιστώνονται θετικοί στον ιό τίθενται σε απομόνωση σε ειδικό χώρο στο ΚΥΤ, ενώ το σύνολο του καταυλισμού από την περασμένη Τετάρτη έχει τεθεί σε υγειονομικός αποκλεισμός.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

σχετικα αρθρα

Leave a Comment

Leave a review

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτή την επεξεργασία. ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ Περισσότερες Επιλογές