17 Νοέμβρη: με απαγόρευση συναθροίσεων και ανυπακοή, η φετινή επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Υπό τον φόβο της διασποράς του κορονοϊού και με εκτεταμένο lockdown στις επικίνδυνες περιοχές της χώρας, η κυβέρνηση αποφάσισε να απαγορέψει τη διεξαγωγή της καθιερωμένης πορείας για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, αύριο 17 Νοεμβρίου 2020.

Με εντολή του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. απαγορεύτηκαν αύριο οι συναθροίσεις ενώ δόθηκε διαταγή να κλείσουν και 5 σταθμοί του Μετρό. Συγκεκριμένα από τις 12:00 αύριο το μεσημέρι κλειστοί θα είναι οι σταθμοί : Σύνταγμα, Ομόνοια, Πανεπιστήμιο, Ευαγγελισμός και Μέγαρο Μουσικής.

Ωστόσο η απόφαση για απαγόρευση των συναθροίσεων ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς ενώ η Ένωση Δικαστών ζήτησε την ανάκληση της απόφασης, παρά την εισήγηση του Συμβουλίου της Επικρατίας που την έκρινε συνταγματική.

Επέτειος με ανυπακοή

Αρκετοί φορείς δηλώνουν ανυπακοή όπως και στην Πάτρα, όπου δήμος, εργατικό κέντρο και φοιτητικοί σύλλογοι προγραμματίζουν πορεία παρά την απαγόρευση.

Όσον αφορά την κεντρική πολιτική σκηνή, το ΚΚΕ ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει την καθιερωμένητου πορεία λαβάνοντας όλα τα μέτρα προστασίας, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ προγραμματίζει επίσκεψη, στο ΕΑΤ – ΕΣΑ. για να αποτίσει φόρο τιμής στους βασανισθέντες από τη χούντα.

Ανάλογη τακτική ανυπακοής ακολουθεί και η ομάδα Ρουβίκωνας, που καλεί τον κόσμο σε συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στο κέντρο της Αθήνας

Με drones, ελικόπτερα, και 5.000 αστυνομικούς, η Ελληνική Αστυνομία οργανώνει τη στρατηγική της για την περιφρούρηση της απαγόρευσης.

σχετικα αρθρα

Leave a Comment

Leave a review

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτή την επεξεργασία. ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ Περισσότερες Επιλογές