2η Παγκρήτια ημέρα καριέρας στις Ξενοδοχειακές μονάδες της Κρήτης | Ellada FM


Του Δημήτρη Μπαλή

Μιλώντας στο DRIVE & TRAVEL, ο Γιώργος Σφακιανάκης, πρόεδρος του Παγκρήτιου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων, ανέφερε ότι σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, κι αναγνωρίζοντας τη σημασία που έχει ο Τουρισμός στην Κρήτη, αλλά και τις μεγάλες δυνατότητες που προσφέρει ο ξενοδοχειακός κλάδος του νησιού στον τομέα της εργασίας, συνδιοργανώνουν την «2η Παγκρήτια ημέρα καριέρας στις Ξενοδοχειακές μονάδες της Κρήτης».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 24 Ιανουαρίου στις παρακάτω πόλεις από τις 10:00 μέχρι τις 18:00, στις τοποθεσίες: Ξενοδοχείο «Ακάλι» στα Χανιά, Ξενοδοχείο «JoAn Palace» στο Ρέθυμνο και Ξενοδοχείο «Aquila Atlantis» στο Ηράκλειο.

Ο Γιώργος Σφακιανάκης ανέφερε ότι «Μετά από αίτημα των εμπλεκομένων φορέων η εκδήλωση επαναλαμβάνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά στο νησί μας και επιθυμία όλων είναι, μαζί με την πλατφόρμα εύρεσης εργασίας στην ιστοσελίδα του συλλόγου Cretanhotelmanagers.gr, να γίνει θεσμός για την εύρεση εργασίας στον ξενοδοχειακό τομέα της Κρήτης. Πρόκειται για μια σημαντική διοργάνωση, η οποία πραγματοποιείται με τη συμμετοχή πολλών Ξενοδοχειακών Μονάδων από όλη την Κρήτη και σκοπό έχει  να φέρει σε άμεση επαφή τα Ξενοδοχεία με όσους επιθυμούν να εργαστούν σε Ξενοδοχειακές μονάδες. Δικαίωμα συμμετοχής, κατόπιν έγκαιρης αίτησης, έχουν οι εργαζόμενοι με προϋπηρεσία  σε ξενοδοχειακές μονάδες, αλλά και όποιος επιθυμεί να ξεκινήσει μια νέα σταδιοδρομία στο συγκεκριμένο χώρο. Στην εκδήλωση μπορούν να συμμετέχουν επίσης και οι σπουδαστές των Τουριστικών σχολών που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν την πρακτική τους άσκηση. Η Κρήτη με τα  ιδιαίτερα και τα μοναδικά της χαρακτηριστικά, φημίζεται για την φιλοξενία, την φυσική της ομορφιά, την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και παράδοση, τη διατροφή η οποία περιλαμβάνει μια μεγάλη ποικιλία από γευστικά και ποιοτικά προϊόντα, και αποτελεί ήδη ένας από τους σημαντικότερους και δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως.

Τα επόμενα χρόνια, λόγω της παγκόσμιας αυξανόμενης τάσης για την πραγματοποίηση ταξιδιών και διακοπών, αλλά και μίας σειράς προγραμματισμένων επενδύσεων σε υποδομές, όπως το νέο και σύγχρονο αεροδρόμιο του Καστελίου, την ολοκλήρωση του ΒΟΑΚ και μία σειρά μεγάλων ιδιωτικών τουριστικών επενδύσεων, αναμένεται μεγαλύτερη ανάπτυξη Τουρισμού στην Κρήτη και κατά συνέπεια και αντίστοιχη αύξηση της προσφοράς εργασίας.

Το ξενοδοχειακό επάγγελμα για όσους διαθέτουν έμφυτο το αίσθημα της φιλοξενίας και της επικοινωνίας, αποτελεί ένα ελκυστικό με παρόν και μέλλον επάγγελμα, με μεγάλες δυνατότητες εξέλιξης και σταδιοδρομίας.»

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Παγκρήτιου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων,τόνισε ότι η Κρήτη έκανε ρεκόρ επισκεψιμότητας το 2022, ενώ για τις συνθήκες εργασίας σε ορισμένους επιχειρηματίες του ξενοδοχειακού κλάδου, δεν είναι ιδανικές και πρέπει να βελτιωθούν.

 

 

Πλήρης ανακαίνιση στο αεροδρόμιο της Πάρου

 

Για τον λόγο αυτό, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, προκήρυξε το έργο «Ανάπτυξη και Βελτίωση των Υποδομών του Νέου Αεροδρομίου Πάρου», ύψους 33 εκατ. ευρώ, το οποίο ανέλαβε να υλοποιήσει η Intrakat.

Βάσει της συγκεκριμένης σύμβασης, οι εργασίες που θα εκτελεστούν αφορούν στην κατασκευή νέου κτηρίου αεροσταθμού και νέου Πύργου Ελέγχου του Αεροδρομίου, συνολικής επιφάνειας 12.117 τ.μ., με όλες τις προβλεπόμενες Η/Μ εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης και διαχείρισης επιβατικής κίνησης, στην αμφίπλευρη επέκταση του υφιστάμενου διαδρόμου προσγειώσεων/απογειώσεων συνολικά κατά 400 μέτρα, με τα συνοδευτικά έργα διαμόρφωσης ζωνών ασφαλείας, στην επέκταση φωτοσήμανσης και διαγράμμισης και στην αμφίπλευρη κατά πλάτος επέκταση του υφιστάμενου χώρου στάθμευσης αεροσκαφών κατά 140 μέτρα.

Επιπλέον, η εταιρεία θα προχωρήσει σε διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του νέου κτηρίου, συνολικής επιφάνειας περίπου 47.000 τ.μ., στον οποίο θα περιλαμβάνονται χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων, λεωφορείων, πεζοδρόμια, χώροι πρασίνου, υδραυλικά έργα, οδοφωτισμός κλπ., καθώς και στη σύνδεση του οδικού δικτύου της Πάρου με τον Αερολιμένα. Στη σύμβαση περιλαμβάνονται, επίσης, η κατασκευή νέου πυροσβεστικού σταθμού και η επέκταση της δυναμικότητας της υφιστάμενης εγκατάστασης βιολογικού καθαρισμού λυμάτων.

 

Ενισχύθηκαν οι εναλλακτικοί προορισμοί με το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους»

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Τουρισμού, το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» του 2022, ενίσχυσε την εθνική οικονομία και πολλές τοπικές κοινωνίες. Κι ενώ περιμένουμε νέα κλήρωση για 125.000 άυλες ψηφιακές κάρτες στα τέλη Ιανουαρίου, τα στοιχεία της περσινής χρονιάς του προγράμματος, έφεραν στις πρώτες θέσεις προτίμησης των Ελλήνων ταξιδιωτών, την Κεντρική Μακεδονία, την Πελοπόννησο, την Αττική και τη Θεσσαλία.
Μεγαλύτερη θετική μεταβολή τους χειμερινούς μήνες είχε η Δυτική Ελλάδα, η Δυτική Μακεδονία, η Θεσσαλία και το Βόρειο Αιγαίο.
Από προορισμούς ξεχώρισαν οι μεγάλες πόλεις (Αθήνα, Θεσσαλονίκη), αλλά και πιο εναλλακτικοί προορισμοί (Τολό, Γιάννενα, Αιδηψός, Θάσος, Καλάβρυτα και Καστοριά).
Σε απορροφητικότητα, πρώτη ήταν η Κεντρική Μακεδονία, δεύτερη η Πελοπόννησος, τρίτη η Αττική, τέταρτη η Θεσσαλία και πέμπτη η Ήπειρος.
Κορυφαίοι προορισμοί ανά περιφέρεια, ήταν: Στην Κεντρική Μακεδονία, η Θεσσαλονίκη, η Αριδαία και η Χαλκιδική. Στην Αττική, η Αθήνα, η Αίγινα και ο Πειραιάς. Στην Πελοπόννησο, το Τολό και το Ναύπλιο. Στη Θεσσαλία, ο Βόλος και η Πορταριά. Στο Νότιο Αιγαίο, η Νάξος και η Τήνος. Στη Στερεά Ελλάδα, η Αιδηψός και η Αράχωβα. Στην Ήπειρο, τα Ιωάννινα και η Πάργα. Στην Κρήτη, τα Χανιά και το Ρέθυμνο. Στην Αν.Μακεδονία – Θράκη, η Θάσος και η Καβάλα. Στο Ιόνιο, η Λευκάδα και η Ζάκυνθος. Στη Δυτική Ελλάδα, τα Καλάβρυτα και η Πάτρα. Στη Δυτική Μακεδονία, η Καστοριά και η Φλώρινα. Στο Βόρειο Αιγαίο, η Λέσβος και η Χίος.

 

«Αυτοκίνητο της χρονιάς 2023 στην Ευρώπη», το Jeep Avenger

Στο περιθώριο της Διεθνούς Εκθεσης Αυτοκινήτου των Βρυξελλών, 57 μέλη, από 22 χώρες, του θεσμού «Αυτοκίνητο της χρονιάς στην Ευρώπη», ανέδειξαν το νέο ηλεκτρικό SUV Jeep Avenger ως «Αυτοκίνητο της χρονιάς 2023 στην Ευρώπη».

Μάλιστα, για πρώτη φορά, ένα Jeep έλαβε την κορυφαία διάκριση στα 60 χρόνια του θεσμού.

Το Avenger έλαβε 328 βαθμούς, 241 το Volkswagen ID. Buzz, 221 το Nissan Ariya, 200 το Kia Niro, 163 το Renault Austral, 149 το Peugeot 408 και 133 βαθμούς το Subaru Solterra/Toyota bZ4X.

 

Στις 105.283 μονάδες οι πωλήσεις νέων ΙΧ στην Ελλάδα

 

 

Με βάση τα πρωτογενή στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και την επεξεργασία του ΣΕΑΑ, οι ταξινομήσεις καινούργιων οχημάτων τον Δεκέμβριο του 2022, ανήλθαν στις 6.486 μονάδες (+14,7% έναντι του Δεκεμβρίου 2021) και ολόκληρης της χρονιάς στις 105.283 μονάδες, ήτοι +4,3% έναντι του 2021. Μείωση κατά 5,9% εμφάνισαν τα καινούργια φορτηγά, ελαφρά και βαρέα (10.340 μονάδες), ενώ τρομερή μείωση είχαν τα καινούργια λεωφορεία, με 261 μονάδες (-42,5%).

Στις κατηγορίες αμαξωμάτων, τα SUV – Crossover κατέχουν το 54,8% (48% το 2021), με τον Δεκέμβριο του 2022 να αποτελούν το 61,3% των πωλήσεων. Πάλι καλά που υπάρχουν τα μικρά supermini που κατέχουν το 24,9%, ώστε να κρατηθούν και τα προσχήματα.

Οσον αφορά στις πωλήσεις ανά καύσιμο, τα αμιγώς βενζινοκίνητα φθίνουν (44,8% της αγοράς, από 49,%), όπως και τα πετρελαίου (16,3% από 17,4%), ενώ τα διπλού καυσίμου με φυσικό αέριο – βενζίνη έπεσαν στο 0,6% από 1,3% και τα διπλού καυσίμου υγραερίου – βενζίνης ανέβηκαν από 2% στο 2,9%.

 

 

Πρεμιέρα του Kia EV6 GT στο νέο Grand Slam Oval Booth

 

Στο πλαίσιο του Australian Open 2023, η Kia παρουσιάζει το νέο της αμιγώς ηλεκτρικό EV6 GT υψηλών επιδόσεων.

Εξάλλου, οι επισκέπτες του AO23 έχουν την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν με την Kia και να μάθουν περισσότερα για τη δέσμευση της μάρκας να συνεχίσει την προσπάθειά της ώστε να κατέχει ηγετική  θέση στη βιώσιμη κινητικότητα. Στο Kia Arena χωρητικότητας 5.000 θέσεων, το οποίο εγκαινιάστηκε πέρυσι, ως ο τέταρτος μεγαλύτερος χώρος τουρνουά στο Melbourne Park, οι οπαδοί θα έχουν την ευκαιρία να ακολουθήσουν, κυριολεκτικά, τα βήματα του ήρωά τους ως μέρος του διαδραστικού παιχνιδιού «Make your move». Καθώς παρακολουθούν τον Ράφαελ Ναδάλ σε δράση σε μια μεγάλη οθόνη, οι χρήστες μπορούν επίσης να επιχειρήσουν να αντιγράψουν τις κινήσεις του υπερασπιστή του πρωταθλητή Australian Open και να παράγουν ηλεκτρισμό με τα βήματά του, μέσω ενός ειδικού πατώματος, το οποίο αργότερα θα χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει στην τροφοδοσία των μοντέλων Kia EV6 στο  στόλο AO23.

 Source link

σχετικα αρθρα

Leave a review