2.710 θάνατοι στην Ελλάδα έως τον Ιανουάριο από κορωνοϊό αν δεν εφαρμοστούν τα μέτρα, δείχνει το μοντέλο του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον

Η ανανεωμένη πρόβλεψη ενός αξιόπιστου μοντέλου παγκοσμίως δείχνει πως αν δεν εφαρμοστούν τα μέτρα 2.811.777 άνθρωποι θα έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας της πανδημίας έως τον Ιανουάριο του 2021.

Τι δείχνει το μοντέλο για την Ευρώπη !

Μια εφιαλτική πρόβλεψη έρχεται από το Institute for Ηealth Metrics and Evaluation του Πανεπιστημίου της Ουασινγκτον για την πανδημία. Εάν δεν εφαρμοστούν τα μέτρα με βάση την ανανεωμένη πρόβλεψη ενός μοντέλου που θεωρείται γενικά ακριβές παγκοσμίως 2.811.777 άνθρωποι θα έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας της πανδημίας έως τον Ιανουάριο του 2021.

Συγκεκριμένα στην Ελλάδα σύμφωνα με το συγκεκριμένο μοντέλο προβλέπονται 2.710 θάνατοι, πάνω από 69.000 θάνατοι στην Ισπανία και πάνω από 73.000 στη Γαλλία.

Στις ΗΠΑ ο ημερήσιος αριθμός θανάτων στη χώρα, εξαιτίας του ότι επίκειται η περίοδος της εποχικής γρίπης και εξαιτίας της μείωσης του επιπέδου επαγρύπνησης από τους πολίτες, ενδέχεται να φθάσει ακόμη και τους 3.000 τον Δεκέμβριο. Το σύνολο των θανάτων που αναμένεται να έχουν καταγραφεί ως την 1η Ιανουαρίου «είναι 410.000· αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε άλλους 225.000 θανάτους από τώρα ως τα τέλη της χρονιάς», προειδοποιεί το IHME.

Και εάν η Ουάσινγκτον υιοθετούσε την «ανοσία της αγέλης» ο αριθμός των θανάτων θα μπορούσε να φθάσει ακόμη και τους 620.000 ως την 1η Ιανουαρίου, κατά το ίδιο μοντέλο.

σχετικα αρθρα

Leave a review

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτή την επεξεργασία. ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ Περισσότερες Επιλογές