60 χρόνια Α’ Εθνική: το συλλεκτικό λεύκωμα της Super League αφιερωμένο στην ιστορία του ποδοσφαίρου!

Με τη συμπλήρωση των 60 χρόνων της ιστορίας του Ελληνικού ποδοσφαίρου, η Super League έχει εκδώσει ένα συλλεκτικό πολυσέλιδο λεύκωμα αφιερωμένο στην ιστορία και τους πρωταγωνιστές του δημοφιλέστατου αθλήματος.

Το πολυτελές συλλεκτικό λεύκωμα 240 σελίδων, περιέχει πλούσιο φωτογραφικό υλικό, αναλυτική παρουσίαση των 60 Πρωταθλημάτων από το 1959 μέχρι το 2019, τις γνωστές αλλά και τις άγνωστες πτυχές όλων των Πρωταθλημάτων, τους πρωταγωνιστές, τα ρεκόρ, τα στατιστικά δεδομένα, αλλά και πολλά στοιχεία, τα οποία συνθέτουν την Ιστορία της Α’ Εθνικής.

Από τις σύντομες παρουσιάσεις του λευκώματος στο επίσημο site της Super League, ξεχωρίσαμε μία χαρακτηριστική παράγραφο :

1959: Η Α’ Εθνική μπαίνει στη ζωή των φιλάθλων

Μέχρι το 1959 ο πρωταθλητής Ελλάδας ποδοσφαίρου αναδεικνυόταν από ειδικό τουρνουά, ένα πανελλήνιο πρωτάθλημα, αλλά με τη συμμετοχή ομάδων μόνο από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τον Πειραιά. Μετά από τα πρωταθλήματα των τριών ενώσεων, οι καλύτερες ομάδες έπαιρναν μέρος σε μια τελική φάση, μίνι πρωτάθλημα ένας προς όλους, για την ανάδειξη της πρωταθλήτριας Ελλάδας.

Από την 1η Μαρτίου 1959 η καθιέρωση του ΠΡΟΠΟ στην Ελλάδα, με ιδιαίτερη επιτυχία, παρουσίασε μια ατέλεια. Δεν είχε μια σταθερή σύνθεση αγώνων για να κινεί το ενδιαφέρον των παικτών, καθώς δεν υπήρχε ομοιόμορφη διασπορά ελληνικών αγώνων από εβδομάδα σε εβδομάδα. Έτσι η Πολιτεία κινήθηκε εσπευσμένα για τη θέσπιση της Α’ Εθνικής, με συμμετοχή και ομάδων από την επαρχία, που θα είχε ένα μεγάλο ενδιαφέρον σε όλη τη διάρκεια της σεζόν.

Ήδη το οδικό δίκτυο της χώρας ήταν αρκετά βελτιωμένο και τα αεροπορικά ταξίδια είχαν μπει στη ζωή του κόσμου, κάτι που διευκόλυνε τη μετακίνηση των ομάδων….

Η συνέχεια στο λεύκωμα «60 χρόνια Α’ Εθνική»…

Το συλλεκτικό, αριθμημένο λεύκωμα διατίθεται μόνο από την Super League και για παραγγελίες ή πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήστε στο  e-mail social@slgr.gr.

Το συλλεκτικό Λεύκωμα “60 χρόνια Α’ Εθνική” κοστίζει 45 ευρώ, συν τα ταχυδρομικά έξοδα.

Πηγή : Super League

σχετικα αρθρα

Leave a review

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτή την επεξεργασία. ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ Περισσότερες Επιλογές