82χρονη Ελληνίδα κατέκτησε το παγκόσμιο ρεκόρ Guinness ως η γηραιότερη γυναίκα windsurferόματο προσχέδιο

H 83χρονη Ελληνίδα, Αναστασία Γερολυμάτου που ζει στην Κεφαλονία. κατέκτησε το παγκόσμιο ρεκόρ Guinness ως η γηραιότερη γυναίκα windsurfer στον κόσμο. Πέρυσι το καλοκαίρι η Αναστασία Γερολυμάτου, η οποία ασχολείται με το άθλημα του windsurfing τα τελευταία 40 χρόνια, προτάθηκε για το ρεκόρ Guinness ως η γηραιότερη γυναίκα windsurfer στον κόσμο. Έτσι, βιντεοσκοπήθηκε εν πλω και πιστοποιήθηκε από επίσημους παράγοντες του αθλήματος. Η διαδικασία εισαγωγής της στο Guinness περιλάμβανε την παραγωγή τριών διαφορετικών βίντεο στα οποία παρουσιάζεται κάνοντας windsurfing σε διαφορετικές περιοχές ανά τακτά χρονικά διαστήματα υπό την επίβλεψη εμπειρογνωμόνων. Η διαδικασία ξεκίνησε τον περασμένο Ιούλιο και ολοκληρώθηκε το Δεκέμβριο του 2019, με την αποστολή και του τελευταίου βιντεοσκοπημένου υλικού στα κεντρικά γραφεία των Guinness World Records στην Αγγλία.

Η Αναστασία Γερολυμάτου, γνωστή και ως «surfer της Κεφαλονιάς» αφιερώνει την τιμητική αυτή διάκριση σε μικρούς και μεγάλους και τους παροτρύνει να ασχοληθούν με τα σπορ και τον αθλητισμό. Πεποίθησή της είναι πως κάθε αθλητική δραστηριότητα θέτει το σώμα, το μυαλό και την ψυχή μας σε εγρήγορση χαρίζοντάς μας την ζωντάνια που χρειαζόμαστε και την ευχαρίστηση που δικαιούμαστε, ανεξάρτητα από την ηλικία μας.

Πέρυσι, στις 24 Αυγούστου πραγματοποίησε το θαλάσσιο διάπλου μεταξύ Κεφαλονιάς και Κυλλήνης, διανύοντας με την ιστιοσανίδα της απόσταση 18 ναυτικών μιλίων. Φέτος, αρχές Σεπτεμβρίου, επιχείρησε τον διάπλου Κεφαλονιά – Ζάκυνθο, όπου λόγω απότομης αλλαγής του καιρού δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει. Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικράτησαν στο νησί εμπόδισαν την επανάληψη της προσπάθειάς της, γεγονός για το οποίο επιφυλάσσεται του χρόνου.

σχετικα αρθρα

Leave a review

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτή την επεξεργασία. ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ Περισσότερες Επιλογές