Γιάννης Νικολαράκος – Αντιδήμαρχος Αμαρουσίου: «Με γνώμονα το συμφέρον των πολιτών»

Ο Αντιδήμαρχος Αμαρουσίου  Γιάννης Νικολαράκος, Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμαρουσίου και Πρόεδρος Συλλόγου Οπτικών Οπτομετρών Ελλάδος συζητά με τον δημοσιογράφο Γιώργο Βαθιώτη για την πανδημία, την υγειονομική και οικονομική κρίση, τα μέτρα και την επόμενη μέρα στον Δήμο.

Ας δούμε τι είπαν:

Ερ. Πως τα καταφέρνετε καθημερινά σε θεσμική θέση από 3 διαφορετικά πόστα;  

Απ. Και οι τρεις θέσεις αντιπροσωπεύουν το ίδιο πράγμα. Το ενδιαφέρον μου για τον συμπολίτη μου, τον συνάδελφο έμπορο , τον συνάδελφο οπτικό. Ο στόχος καθημερινά είναι να λύνω όσο περισσότερα προβλήματα μπορώ και να πηγαίνω ένα βήμα παρακάτω την πόλη μου, την αγορά του Αμαρουσίου και τον κλάδο των οπτικών. Οι θεσμικές θέσεις δεν κάνουν έναν άνθρωπο πιο έξυπνο δίνουν όμως την δύναμη σε έναν άνθρωπο εργατικό να ακουστεί πιο εύκολα και να πάρει τις αποφάσεις που χρειάζεται με όφελος το κοινό συμφέρον.

Ερ. Πόσο μεγάλη θα είναι η οικονομική κρίση, η ύφεση και ανεργία και ποιες οι προτάσεις σας για τον κλάδο που εκπροσωπείται;

Απ. Το 2020 είναι μία χρονιά ουσιαστικά χαμένη για τις επιχειρήσεις. Το εμπόριο δεν αντέχει να κλείσει ούτε για μία μέρα, πόσο μάλλον για μήνες. Το αποτέλεσμα θα είναι καταστροφικό. Οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις είναι αμφίβολο αν και πότε θα ορθοποδήσουν και στο τέλος θα κλείσουν αφήνοντας χρέη και ανέργους. Δυστυχώς, θα καταστραφούν οικογένειες.

Eρ.  Είναι σωστά τα μέτρα της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας;

Απ. Στην πρώτη φάση της πανδημίας, η κυβέρνηση, μας εντυπωσίασε με την αποφασιστικότητά της. Φαίνεται ότι αντιμετώπισε την υγειονομική κρίση με επιτυχία. Στη δεύτερη φάση, θεωρώ ότι έγιναν λάθη. Είναι γεγονός ότι έπρεπε να παρθούν κάποια ρίσκα προκειμένου να μην βουλιάξει η οικονομία. Στην κατάσταση την οποία βρισκόμαστε τώρα, δεν υπάρχει άλλος τρόπος να περιοριστεί η πανδημία. Σε κάθε περίπτωση όμως αυτό το αποφασίζουν οι ειδικοί και όχι εμείς.

Ερ. Το Μαρούσι φοβάται  την υγειονομική κρίση η την επόμενη μέρα την οικονομική κρίση; 

Απ. Το Μαρούσι φαίνεται να έχει αντέξει στην υγειονομική κρίση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα δειγματοληπτικά τεστ κορωναϊού που κάναμε έδειξαν ελάχιστα κρούσματα. (Σε σύνολο 750 δειγμάτων θετικά ήταν μόνο τα 4). Οι Μαρουσιώτες πειθάρχησαν και μείναμε σχετικά ασφαλείς. Για την επόμενη μέρα  όσον αφορά την οικονομία διατηρώ επιφυλάξεις. Μετά από δέκα χρόνια κρίσης οι αντοχές έχουν μειωθεί. Θα έλεγα ότι, η αγορά «νοσεί από κορωνοϊό και έχει υποκείμενα νοσήματα»

Ερ. Πώς προχωρά η συνεργασία από την θέση του Αντιδημάρχου με το Δήμαρχο της πόλης Θοδωρή Αμπατζόγλου; Θα συνεχισθεί;

Απ. Μέχρι στιγμής η συνεργασία με τον Δήμαρχο έχει υπάρξει εξαιρετική. Έχουν γίνει πολλές αλλαγές στον Δήμο πάντα προς το καλύτερο. Γίνεται μία τεράστια προσπάθεια από τον Δήμαρχο και όλη την συμπολίτευση να παραδώσουμε στους πολίτες αυτά που περιμένουν από εμάς και ας προερχόμαστε από διαφορετικούς συνδυασμούς. Άλλωστε, όταν αποφασίσαμε να συνεργαστούμε βρήκαμε τον κοινό  μας τόπο και προχωρήσαμε με γνώμονα το συμφέρον των πολιτών. Έχουμε ήδη διανύσει έναν χρόνο διοίκησης και δεν βλέπω τον λόγο αυτό να αλλάξει.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΘΙΩΤΗΣ

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

email : geobat3@gmail.com

σχετικα αρθρα

Leave a review

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτή την επεξεργασία. ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ Περισσότερες Επιλογές