Μένει στην Μπαρτσελόνα ο Μέσι για να μην την “πάει” στα δικαστήρια!

Σε στροφή 180 μοιρών φαίνεται πως προβαίνει ο Μέσι, καθώς μέσω μαγνητοσκοπημένου μηνύματος ανήγγειλε την παραμονή του στην Μπαρτσελόνα.

Η εν λόγω απόφαση του Αργεντινού σούπερ σταρ, ωστόσο δεν είναι ακριβώς ηθελημένη. Αυτό, διότι, όπως δήλωσε μένει στην «Μπαρτσελόνα» προκειμένου να μην καταφύγει στα δικαστήρια, γεγονός που θα διέλυε εν ριπή οφθαλμού όλα όσα είχε κτίσει με το σύλλογο.

Ο Λίο, λοιπόν, θα συνεχίσει να είναι κάτοικος Βαρκελώνης, εξαντλώντας το συμβόλαιό του με την «Μπάρτσα», το οποίο λήγει το επόμενο καλοκαίρι (2021). Μόλις συμβεί αυτό, τίποτα δεν μπορεί να ειπωθεί με βεβαιότητα αναφορικά με το μέλλον του Αργεντινού.

Υπενθυμίζεται πως ο -για πολλούς- κορυφαίος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών, βρέθηκε πολύ κοντά στην μετακίνησή στη Μάντσεστερ Σίτι. Ο αγγλικός σύλλογος, μάλιστα, φαινόταν πρόθυμος να δαπανήσει για χάρη του 700 εκ. ευρώ!

Δείτε όσα δήλωσε

“Δεν θα έφτανα ποτέ στα άκρα με την ομάδα που αγαπάω”

Υπήρχε κι άλλος τρόπος και ήταν να πάμε στα δικαστήρια. Δεν θα πήγαινα ποτέ στο δικαστήριο εναντίον της Μπαρτσελόνα, διότι είναι ο σύλλογος που αγαπώ, ο οποίος μου έδωσε τα πάντα από όταν ήρθα εδώ. Είναι η ομάδα της ζωής μου, εδώ έφτιαξα τη ζωή μου. Η Μπάρτσα μου έδωσε τα πάντα, όπως κι εγώ σε αυτήν. Ξέρω ότι ποτέ δεν πέρασε από το μυαλό μου να πάω στα δικαστήρια την Μπαρτσελόνα.

Σαν την Μπαρτσελόνα πουθενά, αλλά έχω δικαίωμα να αποφασίζω για μένα”

Ο Ματέο είναι ακόμη μικρός και δεν έχει συνειδητοποιήσει τι σημαίνει να πηγαίνεις κάπου αλλού και να ζεις σε ένα νέο περιβάλλον για μερικά χρόνια. Ο Τιάγκο είναι μεγαλύτερος. Άκουσε κάτι στην τηλεόραση, κατάλαβε κάτι και ρώτησε. Δεν ήθελα να ξέρει τίποτα για το ότι θα υποχρεωθώ να φύγω, ότι θα πρέπει να πάει σε νέο σχολείο ή να κάνει νέους φίλους. Έκλαψε μπροστά μου και μου είπε ”μη φύγεις”. Επαναλαμβάνω, ήταν δύσκολο, πραγματικά. Αλλά τον καταλαβαίνω. Συνέβη και σε μένα. Είναι πολύ δύσκολο να πάρω μια τέτοια απόφαση. Αγαπώ την Μπαρτσελόνα και δεν πρόκειται να βρω καλύτερο μέρος πουθενά αλλού. Ακόμη κι έτσι, έχω το δικαίωμα να αποφασίσω. Επρόκειτο να ψάξω για νέους στόχους και νέες προκλήσεις.  Κι αύριο θα μπορούσα να επιστρέψω, διότι εδώ, στην Μπαρτσελόνα, έχω τα πάντα. Οι γιοι μου, η οικογένειά μου, μεγάλωσαν εδώ, από εδώ κατάγονται. Δεν υπήρχε κάτι λάθος με το να θέλω να φύγω. Το χρειαζόμουν, ο σύλλογος το χρειαζόταν και θα ήταν καλό για όλους. Η σύζυγός μου, με όλο τον πόνο στην ψυχή της, με στήριξε και με συντρόφευσε. Είναι μαζί μου… »

“Ο πρόεδρος μου είχε υποσχεθεί ότι θα μπορώ να φύγω στο τέλος της σεζόν”

Πίστεψα και ήμουν σίγουρος ότι θα φύγω ελεύθερος. Ο πρόεδρος πάντα έλεγε ότι στο τέλος της σεζόν θα μπορώ να αποφασίσω αν θα μείνω ή όχι. Αλλά ποτέ δεν έδωσε ημερομηνία. Το burofax ήταν απλά για να επισημοποιήσουμε ότι δεν ακολουθεί τους κανόνες, όχι για να μπω σε διαμάχη με τον σύλλογο, δεν θα το ήθελα ποτέ. Τώρα εμμένουν στο γεγονός ότι δεν το δήλωσα πριν από τις 10 Ιουνίου, ενώ αγωνιζόμασταν για τη La Liga εν μέσω αυτού του απαίσιου κορονοϊού και τη στιγμή που η πανδημία μετέβαλλε όλη τη σεζόν. Κι αυτός είναι ο λόγος που θα συνεχίσω στο club. Θα συνεχίσω διότι ο πρόεδρος μου είπε πως ο μόνος τρόπος για να φύγω είναι να πληρώσει κάποιος τη ρήτρα των 700 εκατ. ευρώ, κάτι που είναι αδύνατον.

“Εχω ανάγκη να είμαι ανταγωνιστικός”
 

«Όταν επικοινώνησα στη γυναίκα μου και τα παιδιά μου την επιθυμία μου να φύγω, ήταν ένα δράμα. Όλη η οικογένεια έκλαιγε, τα παιδιά μου δεν ήθελαν να φύγουν από τη Βαρκελώνη, ούτε ήθελαν να αλλάξουν σχολείο. Ωστόσο, το εξέτασα καλύτερα και θέλω να ανταγωνίζομαι στο κορυφαίο επίπεδο, να κερδίζω τίτλους, να διεκδικώ το Champions League. Μπορεί να το χάσεις ή να το κερδίσεις, διότι είναι πολύ δύσκολο, αλλά πρέπει να το διεκδικείς τουλάχιστον και να μην καταρρέεις όπως στη Ρώμη, στο Λίβερπουλ, στη Λισαβόνα. Όλα αυτά με οδήγησαν στο συμπέρασμα πως πρέπει να σκεφτώ την απόφαση ότι πρέπει να φύγω.

σχετικα αρθρα

Leave a review