“Πράσινο όραμα”: Εξελίξεις με Βοτανικό – Που θα βρίσκεται το γήπεδο μπάσκετ

«Οι φίλοι του Παναθηναϊκού θα χαρούν στα τέλη του καλοκαιριού». Με αυτά τα λόγια είχε προαναγγείλει στις 26 Ιουνίου ο Κώστας Μπακογιάννης την επίσημη ενημέρωση με αποδέκτη τον κόσμο του Παναθηναϊκού αναφορικά με τις εξελίξεις στον Βοτανικό.

Το καλοκαίρι,ωστόσο, εξέπνευσε χωρίς να γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις που θα χαροποιήσουν τον χιλιοταλαιπωρημένο κόσμο του «Τριφυλλιού». Σύμφωνα, ωστόσο, με πληροφορίες η ανακοίνωση με φόντο τις εξελίξεις αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός του Σεπτεμβρίου, όταν και θα αναλυθεί εξονυχιστικά πως θα υλοποιηθεί το «φαραωνικό» πρότζεκτ.

Μπορεί ο πρώτος πολίτης της Αθήνας κατά τη διάρκεια του θέρους να κράτησε σιγή ιχθύος, αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει πως δεν πραγματοποιήθηκαν διαβουλεύσεις και μελέτες των στελεχών της δημοτικής αρχής με τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους φορείς.

Το συνολικό κόστος, η χρηματοδότηση και οι εμπλεκόμενοι

Το συνολικό ποσό για την ανέγερση όλου του οικοδομήματος θα κυμαίνεται μεταξύ 150-170 εκατ. ευρώ  και θα αφορά το ποδοσφαιρικό γήπεδο, το μπασκετικό, τις εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, το μουσείο Παναθηναϊκού, τις κτιριακές εγκαταστάσεις. Όσον αφορά τη χρηματοδότηση αυτή έχει εξασφαλιστεί ολοκληρωτικά μέσω πακέτου προερχόμενο από ευρωπαϊκά κι εθνικά ταμεία, αλλά και την Περιφέρεια.

Στο εγχείρημα θα εμπλακούν μεταξύ άλλων η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα Επενδύσεων, δύο ελληνικές τράπεζες, ενώ πόροι θα αντληθούν και από άλλες ευρωπαϊκές πηγές.

Το γήπεδο μπάσκετ και το ποδοσφαιρικό των 35.000 θέσεων

Ένα θέμα που «έκαιγε» την Παναθηναϊκή οικογένεια ήταν το γήπεδο μπάσκετ και η συμπερίληψή του στο πρότζεκτ. Όπως φαίνεται οι σκόπελοι ξεπερνιούνται μέσω της απόφασης να στεγαστεί εκτός του οικοδομήματος, δηλαδή σε όμορο οικόπεδο που θα «συνορεύει» με τα όρια της «Διπλής Ανάπλασης.

Όπως μεταδίδει το Sport24, το εν λόγω οικόπεδο, εφάπτεται με το οικόπεδο που “πατάει” το ημιτελές εμπορικό κέντρο (πρώην ιδιοκτησίας Μπάμπη Βωβού, το οποίο έχει περάσει πλέον στις τράπεζες) και είναι σε πολύ μικρή απόσταση από τη στάση Μετρό “Ελαιώνας”. Πρώτα όμως πρέπει να διαλευκανθεί μια σειρά ζητημάτων όπως είναι το ιδιοκτησιακό καθεστώς του όμορου οικοπέδου.

Το κεντρικό σκεπτικό των εμπλεκόμενων φορέων είναι να προχωρήσει η Διπλή Ανάπλαση με την κατασκευή του γηπέδου ποδοσφαίρου και των εγκαταστάσεων του Ερασιτέχνη και να θωρακιστεί νομικά το μπασκετικό γήπεδο στο όμορο οικόπεδο. Μέχρι να γίνει αυτό, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός θα στεγάζεται στο ΟΑΚΑ.

Δεδομένης, λοιπόν, της απουσίας του μπασκετικού γηπέδου από τη «Διπλή Ανάπλαση», το γήπεδο ποδοσφαίρου δεν θα χρειαστεί να συμπυκνωθεί και ως εκ τούτου προβλέπεται να έχει χωρητικότητα 35.000 θέσεων.

σχετικα αρθρα

Leave a review