Φαν’τ Σχιπ ενόψει Σλοβενίας: «Να βάλουμε ξανά μπροστά τις μηχανές μας»

Το ντεμπούτο της στο Nations League θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη (3/0, 21:45) η Εθνική Ελλάδας απέναντι στη Σλοβενία.

Ο προπονητής του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος,Τζον Φαν’τα Σχιπ, σχολίασε την προσεχή αναμέτρηση στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου.

Μεταξύ άλλων, διαλεύκανε την απόφασή του να μη καλέσει τους Μανωλά και Παπασταθόπουλο, ενώ εστίασε και στην πολύμηνη αγωνιστική απραξία των ποδοσφαιριστών του.

«Έίναι ωραία να βρισκόμαστε στη Σλοβενία, από το αεροπλάνο φάνηκε πως είναι πανέμορφη χώρα με αρκετό πράσινο. Για όλες τις ομάδες ήταν μια δύσκολη περίοδο, έχουμε να παίξουμε από το Νοέμβριο. Είχαμε δέκα μήνες διακοπή, μετά από δέκα μήνες πρέπει να βάλουμε μπροστά τις μηχανές μας ξανά. Η ομάδα δεν είχε αρκετό χρόνο να προετοιμαστεί, όπως και η Σλοβενία. Θέλουμε κι άλλο χρόνο για να προετοιμαστούμε, να είμαστε έτοιμοι. Θα μιλήσουμε το βράδυ, θα έχουμε ένα μίτινγκ ξανά αύριο».

Ο στόχος του στην αυριανή αναμέτρηση

«Κοιτάμε και πίσω στα παιχνίδια που είχαμε πριν από δέκα μήνες και ελπίζουμε να συνεχίσουμε έτσι, να μπορούμε να χτίσουμε πάνω σ΄ αυτό και να κάνουμε την ελληνική ομάδα ένα ισχυρό γκρουπ ξανά. Στον όμιλο δεν υπάρχουν εύκολα ματς, θέλουμε να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Και θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε με τον τρόπο και το ποδόσφαιρο που μπορούμε. Πρέπει να προσπαθήσουμε αρκετά και να είμαστε πειθαρχημένοι».

Για τους παίχτες που δεν κλήθηκαν

 «Όπως έχω ήδη πει επιλέγουμε παίκτες με βάση τη φόρμα, παίκτες που έχουμε δει, που είχαμε μαζί μας τον Σεπτέμβρη, τον Οκτώβρη, το Νοέμβρη. Υπήρχε αυτό το μεγάλο κενό μέχρι τώρα, συνεχίσαμε να παρακολουθούμε τους παίκτες. Η επιλογή που έχουμε κάνει είναι παίκτες στους οποίους πιστεύουμε με βάση τα όσα έχουν δείξει και για το μέλλον. Δεν πάει να πει ότι θα κρατάμε πάντα τους ίδιους παίκτες, γιατί και σε αυτές τις κλήσεις υπάρχουν παίκτες που δεν κλήθηκαν αλλά και νέοι παίκτες που πήγαν καλά το τελευταίο εξάμηνο. Αν έχεις την ελληνική υπηκοότητα, έχεις καλή αγωνιστική παρουσία και θεωρούμε ότι ταιριάζεις στα πλάνα μας με στόχο να χτιστεί μια ομάδα για το Κατάρ, τότε υπάρχει η πιθανότητα να κληθείς. Οπότε δεν αποκλείω κανέναν, είναι επιλογή του προπονητή».

Το γεγονός πως είχε να δει τους ποδοσφαιριστές του 10 μήνες

«Όταν μετά από δέκα μήνες βλέπεις ξανά τους παίκτες είσαι περίεργος για την ενέργεια που θα έχουν. Δεν ήταν τόσο σύνηθες όσο θα έπρεπε γιατί έγιναν διαφορετικές προετοιμασίες σε κάθε ομάδα, αλλά αυτό δεν αφορά μόνο την Εθνική ομάδα. Για εμάς ήταν καλό που είδαμε τη χαρά με την οποία επανήλθαν. Αυτό ήταν ένα θετικό σημάδι. Ήρθαν με καλό πνεύμα, αυτό θέλουμε να κρατήσουμε και ελπίζω όλα να πάνε καλά».

σχετικα αρθρα

Leave a review