Βόβορας: «Ο κόσμος θα είναι δίπλα μας, αν…»

Τους στόχους του συλλόγου για τη νέα σεζόν, τη φιλοσοφία που θέλει να περάσει στους παίχτες του και τη συνεργασία με τους Αλβέρτη- Διαμαντίδη ανέλυσε στο πλαίσιο της media day ο τεχνικός του Παναθηναϊκόυ, Γιώργος Βόβορας.

Παράλληλα, εστίασε στο πώς θα προσελκύσει τον κόσμο ώστε να βρίσκεται έμπρακτα δίπλα στην ομάδα, ενώ δεν δίστασε να σχολιάσει την πίεση που ενδεχομένως να κληθεί να αντιμετωπίσει ως head coach του «Εξάστερου».

«Θέλουμε να έχουμε σωστή νοοτροπία. Πιέζουμε γι αυτό και στην προπόνηση και στα φιλικά. Αυτό είναι το μεγάλο μας στοίχημα. Στις δύσκολες στιγμές των αγώνων να είμαστεμαστε σωστοί και στις λεπτομέρειες. Μέσα σε ένα δεκάλεπτο μπορεί να αλλάξουν πολλά. Εκεί θέλω οι παίκτες μου να είναι σκληροί. Αυτό το περιμένω ειδικά από τα παιδιά με εμπειρία και ταλέντο. Από τα παιδιά που θα βοηθήσουν και τους υπόλοιπους. Όταν τα πράγματα είναι δύσκολα δεν πρέπει να απογοητευόμαστε. Και όταν είναι καλά να μην ενθουσιαζόμαστε. Και αυτό είναι δύσκολο. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αλλάξει το μυαλό και η νοοτροπία μας»

Η εμπειρία του ως Head Coach

 «Το καλοκαίρι είχε πολύ δουλειά για να φτιάξουμε την ομάδα. Σίγουρα είναι διαφορετικό να είσαι βοηθός και διαφορετικό να είσαι πρώτος. Αυτό που λέω στους δικούς μου ανθρώπους είναι πως ζω το όνειρό μου . Σίγουρα νιώθω μεγαλύτερη αγάπη από τον κόσμο και νιώθω πιο έντονη την λαχτάρα του να δει την ομάδα να βρίσκεται και πάλι στην κορυφή». 

Η πίεση που θα κληθεί να διαχειριστεί

 «Είμαι πολλά χρόνια στον σύλλογο και γνωρίζω πρόσωπα και καταστάσεις. Σίγουρα θα υπάρξει μεγάλη πίεση και σύγκριση με τους προηγούμενους προπονητές. Το ξέρω και έχω προετοιμαστεί γι αυτό. Πιστεύω όμως πως αν καταφέρουμε να χτίσουμε μια ομάδα με ταυτότητα, που θα παλεύει ο κόσμος θα είναι δίπλα μας».

Η συνεργασία με Διαμαντίδη-Αλβέρτη

«Δεν μπορούσα να φανταστώ καλύτερο ξεκίνημα στην προπονητική μου καριέρα από το να συνεργάζομαι με αυτούς τους δύο ανθρώπους. Από το καλοκαίρι και τις πρώτες μας συζητήσεις μου έδωσαν να καταλάβω πόση μεγάλη σημασία έχουν τα απλά πράγματα. Στις συζητήσεις μας άκουσα πάνω από 100 φορές την λέξη οικογένεια».

σχετικα αρθρα

Leave a review